Teknisk innovation

Med över 50 år i branschen har vi skaffat oss erfarenheter och kunskaper inom hela byggprocessen. Det ger oss förutsättningarna att fortsätta utvecklas och en möjlighet att kontinuerligt kunna jobba med nya, tekniska innovationer. Nedan kan du ta del av några av våra projekt där vi tagit fram undertakslösningar utöver det vanliga.

NYTT TAK FÖR OPERATIONSSALAR

Skanska Healthcare har fått i uppdrag av Stockholms Läns Landsting att bygga ett undertak som ska klara av ett antal högt ställda krav. Kraven innefattar möjligheten att kunna fästa mycket tung avancerad medicinsk utrustning i undertaket, bland annat stora mediebryggor, röntgenapparatur och vridbara armaturer på långa armar. Det ska även vara möjligt att högtrycksspola och tvätta taken med sprit för att rengöra efter operationer samt uppfylla de akustiska kraven gällande arbetsmiljön för de som arbetar i dessa lokaler.

Vi sitter med i denna projektering och hjälper Skanska med framtagningen av denna produkt. Grunden i taken är ett stålbalksystem från Hilti som klarar av att bära flera hundra kilo. Dessa ska sedan kläs in med tåliga, inplastade absorbenter som inte ska kunna lyftas ur läge. Den egenritade, strängsprutade, lackade aluminiumprofilen ska fungera som ett estetiskt lager och även hålla plattorna fixerade.

NY HANTVERKSSTÄLLNING ENLIGT DE NYA ARBETSMILJÖFÖRESKRIFTERNA

Enligt den senaste AFS:en (Arbetsmiljöverkets författnings samling) så finns det ett krav på att hjulen måste vara låsta på en rullställning när man befinner sig uppe på den, vilket gäller alla ställningar med bomlagshöjd 1 cm och uppåt. För att fortsätta vara flexibla i vårt arbete, göra det möjligt för oss jobba med en rörlig ställning och samtidigt uppfylla kraven i projektet, så tog vi beslutet att utveckla och konstruera vår egen hantverksställning. Denna är nu producerad tillsammans med en av Europas största ställningstillverkare, Zarges, och godkänd enligt de nya arbetsmiljöföreskrifterna.

ADRESS & KONTAKT

Postadress:
Box 57
191 21 Sollentuna

Besöksadress:
Sidensvansvägen 8-10
192 55 Sollentuna

Telefon: 08-35 25 10
E-post: info@ronnmarks.se
Offert & kalkyl: kalkyl@ronnmarks.se
Faktura: faktura@ronnmarks.se

Rönnmarks 

Rönnmarks Undertak grundades på 50-talet och har idag över 25 medarbetare. Vi är specialister på krävande undertaksentreprenader och följer med dig som beställare från start till mål, ser till att samordningen går som en dans och bygger untertaksentreprenader som håller för framtiden.

Rönnmarks Interiör grundades 2017 och erbjuder allehanda byggtjänster. Vi utför allt från större och mindre gipsentreprenader till byggsnickerier som t ex trappmontage. Du får professionell hjälp, transparens under hela processen och ökad effektivitet till lägre kostnad.